dimarts, 17 de novembre del 2009

escapada a...Calella


Calella és un municipi de la comarca del Maresme. També se l'anomena Calella de la Costa per diferenciar-la de Calella de Palafrugell.
En els anys 1970 i fins a la mitat dels anys 1990, va ser un destinació turística molt important per al turisme centreeuropeu (alemany, holandès, danès, anglès, francès), sent coneguda popularment com Calella dels Alemanys, arribant-se a triplicar la seva població en la temporada alta de turisme (que coincideix amb final de primavera, estiu i principi de tardor). Actualment s'ha ampliat la varietat turística arribant a rebre visitants de pràcticament tots els països d'Europa.
La platja de Calella i el carrer Església (com a carrer major i centre comercial) constitueixen els punts de major atracció turística.
Altres llocs d'interès són:
El far, construït el 1859.
Les Torretes, antigues torres de
telègraf manual, per mètode de banderes i pales de fusta) situades prop del far.
El parc Dalmau, amb els Pins.
El passeig marítim Manuel Puigvert.
Les places de l'Església, de Catalunya i la del Bunyol.
El Museu Arxiu, sobre la història de Calella, amb sales dedicades a la indústria tèxtil, una a l'antiga farmàcia Barri i les de la pinacoteca dedicada a Lluís Gallart i Garcia.
La Biblioteca, ubicada a l'antiga casa dita Salvador de la Plaça.



Geografia

El seu terme municipal:
Al nord hi ha els turons, amb Can Carreras.
A l'est hi ha el rierany dels Frares, que al sud separa el nucli urbà del barri del Poble Nou de Pineda.
A l'oest, els turons arriben fins al mar formant una costa abrupta, anomenada popularment com Les Roques, i on hi ha el far i les Torretes.
Al sud, hi ha el seu nucli urbà que arriba a l'oest fins Les Roques. Entre el nucli urbà i el mar hi ha la via del tren, els passeigs marítims Manuel Puigvert (al centre) i el de les palmeres, i finalment la platja que continua a l'est amb la del terme municipal de Pineda.
La Riera de Calella, procedent del nord-est del terme forma la vall d'en Guli i que, al sud i passada la carretera, separa l'antic nucli urbà de la zona dels hotels (a l'oest), si be aquesta zona dels hotels també s'ha estès al nord de la carretera per la vall d'en Guli.


Història
Durant el segle XX i fins a l'arribada del turisme el 1960 fou una ciutat dedicada a la indústria tèxtil. D'aquella època perviu l'edifici de la fàbrica Llobet Guri.


Més informació:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada